ویژگی های افراد درونگرا را بشناسید
افراد درونگرا از تنهایی خود لذت می برند و جمع انرژی آنها را میگیرد. اما منزوی و گوشه گیر نیستند و جمعهای مخصوص خود را دارند. باور عموم درباره این افراد اغلب اشتباه است و به آنها برچسبهای مختلفی زده میشود. این مطلب به طور کامل درباره درونگرایی، ویژگیهای آنها، مکانیسم بدنی و راه های شناسایی درونگرایی پرداخته است.
درونگرایی چیست؟
درونگرایی یکی از اصلی ترین خصوصیات شخصیتی است که در بسیاری از نظریه های شخصیتی تعریف می شود.افرادی که درون گرا هستند اغلب به جای دنبال کردن یک محرک از بیرون، متمایل به درون خود هستند یا بیشتر روی افکار، احساسات و خلق و خو های درونی خود متمرکز اند.
درونگرایی معمولاً به عنوان بخشی از یک زنجیره در کنار برونگرایی مشاهده می شود. درون گرایی یک انتهای طیف را نشان می دهد، در حالی که برونگرایی نشان دهنده انتهای دیگر آن است.
علل درونگرا یا برونگرا بودن افراد
برای اینکه بدانید چرا برخی افراد درون گرا هستند و برخی افراد برون گرا، مهم است که نقشی را که فیزیولوژی بدن شما بازی می کند درک کنید.نحوه پاسخ بدن شما به محیط بیرون نقش تعیین کننده ای در تعیین سطح برونگرایی و درون گرایی شما دارد.
در سطح فیزیولوژیکی، شبکه ای از سلولهای عصبی واقع در ساقه مغز موسوم به سیستم فعال کننده مشبک (RAS) وظیفه تنظیم سطوح برانگیختگی (تحریک شدن)، از جمله هشیاری و همچنین عبور از بین مراحل خواب و بیداری را بر عهده دارد.
RAS همچنین در کنترل میزان دریافت اطلاعات در هنگام بیدار شدن نقش دارد.
در صورت مواجهه با تهدیدات احتمالی در محیط، RAS سطح برانگیختگی شما را افزایش می دهد تا شما هوشیار و آماده برای مقابله با این خطر باشید.
هر فرد از نظر سطح برانگیختگی دارای یک نقطه ی تنظیمی پایه است (set point).
برخی از افراد به طور طبیعی دارای یک نقطه تنظیم بسیار بالاتر هستند، در حالی که برخی دیگر دارای یک نقطه تنظیم خیلی پایین تر هستند.
روانشناس Hans Eysenck اظهار داشت که این سطوح برانگیخته را می توان به عنوان یک زنجیره پیوسته تصور کرد.
براساس تئوری برانگیختگی برونگرایی وی:
۱۵ درصد از افراد دارای یک نقطه تنظیمی حداقلی هستند ، به این معنی که آنها به طور طبیعی سطح تحریک پایینی دارند.
۱۵ درصد از افراد نقطه تنظیمی بالایی دارند ، به این معنی که آنها به طور طبیعی تمایل بیشتری به برانگیختگی دارند.
۷۰ درصد از افراد در جایی در وسط زنجیره قرار دارند.
طبق نظریه Eysenck ، درونگرا ها افرادی هستند که به طور طبیعی سطوح بالایی از برانگیختگی دارند.
از آنجا که درونگرا ها تمایل دارند سطح برانگیختگی بالایی را به طور مداوم تجربه کنند، آنها به دنبال فعالیتها و محیطهایی هستند که بتوانند از برانگیختگی بیش از حد فرار کنند.
به دلیل سطح تحریک طبیعی بالا ، آنها هوشیار تر هستند و اطلاعات بیشتری از محیط دریافت می کنند.
فرار کردن به جایی برای تنها بودن و برای شارژ مجدد، به آنها فرصت می دهد تا آنچه را که یاد گرفته اند پردازش و درباره ی آن تأمل کنند. 1
نشانه های فرد درون گرا
۱. از حرف های بیهوده لذت نمیبرید
افراد درونگرا گفت و گوهایی را ترجیح میدهند که معنا و مفهومی دارند و به حرفهای پوچ و بیارزش علاقه ای ندارند.این افراد، بسیار متفکر هستند و میخواهند با گفت و گوهای پربارتری درمورد زندگی، عقاید، نظریهها و اهداف بزرگ، رشد کنند.
ولی وقتی شرکت در گفت و گویی پوچ و بیاهمیت اجتنابناپذیر باشد، سعی میکنند طوری رفتار کنند که حس ناخوشایندی را در طرف مقابل ایجاد نکنند.
افراد درون گرا شنوندههای خوبی هستند و بهطور طبیعی خود را با احساسات فردی که درحال گفتوگو با او هستند، هماهنگ میکنند.
معمولا آنها کاری میکنند که این گپهای خودمانی و غیرجدی به گفتوگوهایی عمیقتر و معنی دارتر تبدیل شود.
۲. رابطه ی شما با تلفن، ترکیبی از عشق و تنفر است
افراد درون گرا در مکالمات تلفنی بهترین نیستند. البته این مسئله اصلا شخصی نیست.آنها حتی با خانواده و صمیمی ترین دوستان شان هم زیاد تلفنی صحبت نمیکنند.
گاهی حتی از تلفن متنفرند، چون حس میکنند مزاحم است و ذهن آنها را از چیزی که عمیقا روی آن تمرکز کرده اند منحرف میکند.
ولی وقتی بخواهند با کسی تلفنی صحبت کنند، مکالمات تلفنی ماهیانه یا سالیانهی آنها به گفتوگوهای صمیمیای تبدیل میشود که معمولا ساعتها طول میکشد!
۳. برای جواب دادن به پیامها صبر میکنید
وقتی متوجه میشوند که از اعضای خانواده یا دوستانشان پیامی دریافت کردهاند، تا زمانی که بتوانند با توجه کامل آن را بخوانند و جواب درست و فکرشده ای به آن بدهند، صبر میکنند.۴. در میان جمع بودن برای شما استرس زاست
آنها روابط دونفرهای را که صمیمانهتر است، ترجیح میدهند. اگر مجبور شوند زمانی را کنار افراد زیادی سپری کنند، بیصبرانه انتظار میکشند که آن مناسبت به پایان برسد و به خانه برگردند و انرژی ازدسترفتهشان را دوباره بازیابی کنند.۵. از اجتماع فراری نیستید، ولی فقط زمانی که خودتان بخواهید اجتماعی میشوید
برای افراد درونگرا بهندرت پیش میآید که از کسی خوششان بیاید و با او احساس راحتی کنند.آنها از افرادی که در اطرافشان هستند انرژی نمیگیرند و در بیشتر موارد کمی زمان میبرد تا با کسی صمیمی شوند.
آنها انرژی خود را صرف کسانی نمیکنند که برای ارتباط با آنها اشتیاقی ندارند.
بنابراین ترجیح میدهند پیش از اینکه خیلی به کسی نزدیک شوند، ابتدا او را بهتر بشناسند.
یعنی اینکه کسی را پیدا کنند که از ارتباط داشتن با او لذت میبرند یا علاقهمندند که او را بهتر بشناسند؛ این اتفاق نیز به ندرت رخ میدهد و اتفاق بسیار خاص و ویژهای است!
۶. از تفریح های گروهی در زمانهای کوتاه و دفعات کم لذت میبرید
آنها هرازگاهی دوست دارند با گروهی از افراد بیرون بروند و اوقات خوشی داشته باشند، مثلا در مهمانی، رویداد شبکهسازی (networking event) یا کنسرتی بزرگ شرکت کنند. ولی وقتی به خانه برمیگردند، شاید روزها، هفتهها یا حتی ماهها طول بکشد تا باتریهایشان را دوباره شارژ کنند و آمادگی انجام دوبارهی این کار را بهدست آورند.۷. نسبت به اتفاقات اطراف خود به شدت هوشیار و مراقب هستید
آنها از اینکه بفهمند افرادی که در اطرافشان هستند، قصد انجام چه کاری را دارند، لذت میبرند.افراد درونگرا درمورد جزئیات و آنچه در اطرافشان میگذرد، بسیار مراقب و هوشیار هستند.
بنابراین دیگران از بودن در کنار آنها لذت میبرند و بهسرعت و بهراحتی میتوانند درمورد افکار و احساسات شان با آنها صحبت کنند.
۸. قلب تان را فقط به روی خاصترین افراد باز میکنید
افراد درونگرا بهسختی اجازه میدهند کسی درون آنها را ببیند و در این مورد بهشدت مراقب هستند.بدون شک، آشکار کردن افکار و احساسات و آسیب پذیر بودن برای آنها بسیار هراس آور است، ولی گاهی به این نتیجه میرسند که دریافت کننده ی توجه و مهربانی آنها ارزش این ریسک را دارد. ولی وقتی احساس تهدید یا آسیب کنند، به سرعت از ورود دیگران به حریم خصوصی خود جلوگیری میکنند.
۹. فردی خلاق هستید
مطالعات نشان میدهد افراد درونگرا افرادی خلاق هستند! آنها میتوانند اطلاعات زیادی را کسب کنند و از این اطلاعات برای خلق ایدههای جدید و شگفتانگیز استفاده کنند.۱۰. عمیقا برای گوش دادن ارزش قائل هستید
افراد درونگرا شنوندههای فوقالعادهای هستند. آنها برای درک حرفهای طرف مقابل گوش میدهند، نه فقط برای پاسخ دادن به او.اگر از آنها خواسته شود که توصیهای بکنند، توصیهی آنها چیزی است که کاملا درموردش فکر کردهاند و فقط مختص آن فرد خاص است.
گوش دادن به حرفهای دیگران راهی است که توسط آن علاقه و احترام خود را نشان میدهند.
به همین دلیل، وقتی افراد همصحبتشان میفهمند که آنها بادقت درمورد گفتههایشان فکر کردهاند، بهشدت خوشحال میشوند.
افراد درون گرا عاشق این هستند که دیگران هم همینطور با آنها رفتار کنند. 2
تفاوت درونگرایی و افسردگی
درونگرایی از نشانههای افسردگی نیست، باید دقت کنید که افسردگی خود را به درون گرا شدن نسبت ندهید.تفاوت عمده افسردهها و درونگراها در طول مدت و نیت آنها است.
افراد افسرده معمولا قبل از دوره افسردگی، مشکلی با جمع نداشتند و حالا در دوره افسردگی خود گرایش به انزوا پیدا کردهاند.
افراد درون گرا در تمام طول زندگی این خصلت را دارند و به دوره خاصی مربوط نمیشود. افراد افسرده، از تنهایی خود لذت نمیبرند و برایشان آزاردهنده است، اما نمیتوانند در خلاف آن کاری کنند، اما درونگراها از تنهایی خود همیشه لذت میبرند.
نحوه رفتار با درون گراها
درونگرایی خود یک ویژگی است، نه اختلال. درست مثل چپ دست بودن که ممکن است در برخی از جایگاهها برای شما دشواری ایجاد کند اما کاملا عادی است و باید پذیرفته شود.واژههایی مثل گوشه گیر، افسرده، خجالتی، جمع گریز یا مضطرب به اشتباه برای درونگراها استفاده میشود و آنها را آزرده میکند.
درونگرایی اختلال نیست. کاری که شما باید بکنید این است که آنها را بپذیرید، به تنهایی آنها احترام بگذارید و با اصرار یا کنایه، سعی نکنید که خلوت آنها را به هم بزنید.
همچنین درونگرایی در شخصیتهای اسکیزوئید، بخشی از وجود آنها محسوب میشود.
با اطلاع از نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید نیز میتوانید راحت تر با او کنار بیایید. 3
پی نوشت:
1.www.darmankade.com
2.www.chetor.com
3.www.honarehzendegi.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}